
MIM
TRÄNING
Med syfte att underhålla, utveckla och spetsa din kunskap praktiskt fysiskt bjuder vi in till måndagsmorgnar av mim-träning. Träningen kommer hållas av lärare och aktörer från olika mimbakgrunder verksamma i världen och Sverige idag.
Träning 8.30-9.30
9.30-10.00 Möt konstnären (vissa tillfällen)
Vi bjuds in att lyssna till/titta på en ca 15 minuters presentation där vi får lära känna konstnären närmare. Vi öppnar därefter upp för frågor och samtal. Det går fint att droppa in enbart på presentationen. Klicka då på samma länk som finns till träningen.
TRÄNINGS SCHEMA
Daglig träning över Zoom
Måndagar 08.30–09.30
(Möt konstnären vissa måndagar kl. 09.30–10.00*)
03/02: Anetta Aleksandra Anisimova
10/02: Anetta Aleksandra Anisimova
17/02: Andreas Anterot träning +Möt konstnären*
Under min träning kommer vi hålla kroppen igång med isoleringar och plastiska övningar. Vi kommer även undersöka närvaro och kroppslig uttrycksförmåga.
24/02: Andreas Anterot
3/03: Frukostsamtal
-Mim en annorlunda teaterhistoria med Torun Bocher
10/03: Maria Södermark
17/03 Maria Södermark träning +Möt konstnären*
Under ”träffa konstnären” denna gång kommer vi prata om mimteknikens möjligheter och begränsningar. Varför är tekniken viktig? Hur kan den användas i den kreativa processen? Och finns det några risker med teknikträning? Dela gärna med er av erfarenheter!
24/03 Frukostsamtal 8.30-10.00
31/03 Isabelle Boström Träning +Möt konstnären*
Isabelle är utbildad mimskådespelare från Stockholm dramatiska högskola. Hon är sedan fyra år bosatt i Värmland och arbetar som scenkonstnär i frigruppen Scenbruket. Hon regisserar mest, står hon på scenen är det helst som clown. Isabelle är även återkommande gästlärare på Molkoms folkhögskolas teaterutbildning.
Under mimträningen med mig kommer fokuset ligga på att väcka nyfikenhet i kroppen. Vi kommer söka efter organiska rörelser, flow och en lekfullhet. Vi undersöker hur avspänning/spänning och andning påverkar kroppens rörelser. Vi kommer träna på att låta små rörelser växa sig större och utvecklas till något annat. Det blir en lugn mimträning där vi långsamt arbetar oss igenom hela kroppen.
7/04 Isabelle Boström
14/04 Fia Adler Sandblad Träning +Möt konstnären*
Den träning jag vill dela med er kommer främst från Sören Larsson som jag arbetade med under flera decennier. Sören var utbildad hos Grotowski men han hade ett mer lekfullt förhållande till kroppen och scenen än vad Grotowski hade. Jag kommer också att bjuda in andningen och rösten i arbetet, en praktik som jag har från Roy Hart Voice Centre, Frankrike.
Förvänta dig en kortare stillhet där vid medvetandegör den vertikala axeln och de sju + tolv + fem ryggkotorna samtidigt som vi andas.
Därefter går vi igenom de olika kroppsdelarna, från det stilla görandet var kroppsdel för sig till ett mer lekfullt och improvisatoriskt arbete.
Vi avslutar med att också ljuda i våra olika inre rum.
21/04 Röd dag
28/04 Fia Adler Sandblad
5/05 Frukostsamtal 8.30-10.00
12/05 Ed Damron Träning +Möt konstnären*
Lecoq metod
Rörelseanalys, timing, rytm och rum.
Hur bygger man spelet i en scen, så att den utvecklas och håller publikens intresse? Vi kommer att prova några övningar där man undersöker hur rytm och timing kan påverka berättelsen. Vi kommer att arbeta utifrån Lecoq metoden, med mimteknik och rörelseanalys; vissa improvisationsmoment kommer att ingå.
Ed Damron har varit professionellt verksam som mimare sedan 1980, först med Touch Mime Theatre i USA och sedan 1987 med Expressteatern. Däremellan studerade han vid Écoles Jacques Lecoq Mime Mouvement et Théâtre i Paris. Ed har tillsammans med Vidisha Mallik skrivit och medverkat som skådespelare eller regissör i samtliga av Expressteaterns 44 original produktioner. Han har skapat ett flertal solo mimföreställningar under åren i Sverige, och har under de sista 10 åren främst spelat sina interaktiva klassrumsföreställningar som blandar mim och engelska.
19/05 Ed Damron
Träna med
Alejandro Bonnet
Träningspass 1: 20 minuter
Träningspass 2: 20 minuter
MISSADE DU VECKANS TRÄNING?
Under en vecka ligger måndagens träning här. Vi önskar er en fin träningsstund.