33jannicahoney.jpg

Rörelseimprovisation

med Tove Sahlin

/ Shake it Collaborations

Dans och rörelseworkshop för skådespelare och dansare som vill utmana sig att improvisera utifrån enkla principer som passar olika förutsättningar. Under fyra förmiddagar arbetar du med improvisation som sätt att hitta sceniskt material, med starkt förhållningssätt till rummet.

 

Upplägg
Första timmen går ut på att jobba med det egna rörelsespråket i guidad improvisation och den andra timmen öppnar upp för gruppimprovisationer och kompositioner. Passet avslutar med fika och samtal för den som vill.

Tove Sahlin gick mimutbildningen 1998-2001 men är också "uppfostrad" i dansimprovisation i Berlin och San Fransisco där scenkonstutrycken inte ligger långt ifrån varandra. De senaste åren har Tove, utöver att hon drivit Shake it Collaborations, arbetat två år på Riksteatern med produktionerna Helheten -19 (regissör och koreograf) och Närheten -20 (koreograf) och ett år på Dramaten med Den yttersta minuten -21 (koreograf) och Liv, Död, Sex, Pop -21 (regissör och koreograf). Hösten 2022 åker hon på turné med Riks med den covid inställda föreställningen Närheten.

"Performers " är ett uttryck jag tycker om.  För mig kan det handla om att det handlar om vad man performar, vilket koncept föreställningen har och inte vilken skolning en har. 

Shake it Collaborations är Tove Sahlins fria scenkonstkompani och Skeppsholmsstudion (SKS) är ett studiokollektiv som drivs av sju fria koreografer.

Workshopen görs i samarbete med Dansalliansen och Mimplattformen (en plats för kunskapande kring mimbaserad scenkonst).

Platser: max 20 personer

Plats: Skeppsholmsstudion, Stockholm
Datum: 10-13 maj (tisdag-fredag)
Tid: 10.00-12.00
Ansök senast: 2022-05-02

MASTER
CLASS

Önskar du att Mimplattformen bjuder in en mimkonstnär att hålla i en masterclass?

Skriv och tipsa oss!

TIPSA OSS!

Skriv till oss på mimplattformen@gmail.com